1,5 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki cukru pudru
2 żółtka
200 g margaryny
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:
1 kg twarogu półtłustego
1 budyń waniliowy
1 cukier wanilinowy
150 g margaryny
1 szklanka cukru
6 jajek
Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto wyrobić. Następnie owinąć w folię i schłodzić w zamrażalniku 3 godzinki. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę. Margarynę utrzeć mikserem i dodawać powoli ser, a później po kolei żółtka, budyń waniliowy, cukier wanilinowy i wymieszać. Na sam koniec dodać białka ubite z cukrem i delikatnie wymieszać łyżką. Połowę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę o wymiarach 30 x 25 , położyć masę serową i zetrzeć resztę ciasta.
Piec około 55 minut w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz