sobota, 19 grudnia 2015

Kulki czekoladowe


SKŁADNIKI:


3 batoniki „Mars”
70 g masła extra
2 szklanki płatków kukurydzianych Corn Flakes
Potrzebne będą jeszcze dodatkowo foremki papierowe do pralinek

SPOSÓB WYKONANIA:

Batoniki mars i masło włożyć do małego garnka i na bardzo małym ogniu podgrzewać, ciągle mieszając aż składniki się ze sobą połączą. Następnie zdjąć masę z ognia i wsypać dwie szklanki płatków kukurydzianych i bardzo dokładnie wymieszać. Z masy uformować kuleczki i włożyć je do papierowych foremek. Ja użyłam foremki papierowe do pralinek są malutkie i ślicznie wyglądają, ale wy możecie użyć większych foremek:) Kulki schłodzić w lodówce półtorej godziny. 

Kulek czekoladowych wychodzi 30 sztuk:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta