podwójny filet z kurczaka
1 kapusta pekińska (70-80 dag)
puszka kukurydzy
7 ogórków konserwowych
1 duża cebula
1 opakowanie przyprawy do gyrosa
sól, pieprz czarny
3 -4 łyżki majonezu
kilka łyżek ketchupu łagodnego
3 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE SAŁATKI:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, następnie posypać przyprawą do gyrosa, dodać olej i wymieszać. Tak przygotowane mięsko odstawić do lodówki na pół godzinki i następnie usmażyć i wystudzić. Kukurydzę osączyć z zalewy, cebulę, ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a kapustę pekińską w cienkie paseczki. Następnie przygotować sos: majonez wymieszać z ketchupem.
Wszystkie składniki wraz z sosem wymieszać i doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem po czym odstawić do lodówki na dwie godzinki:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz