Dziś przepis na szybki obiad.
Przygotowanie zajmie około 20 minut już z obieraniem ziemniaków.
Składniki:
*4 kotlety schabowe z kością ( takie na 1,5 cm )
Składniki:
*4 kotlety schabowe z kością ( takie na 1,5 cm )
* 4 łyżki musztardy sarepskiej
* sól i pieprz
*olej
* 4 łyżki masła
Przygotowanie:
Opłukane i osuszone kotlety rozgniatamy dłonią. Z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej z 2 łyżkami masła. Na rozgrzanym oleju smażymy steki po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. Na każdy stek kładziemy po kawałku pozostałego masła i dusimy ok 5 minut.
Podajemy z ziemniakami i np.z zapiekaną kapustą.
Przygotowanie:
Opłukane i osuszone kotlety rozgniatamy dłonią. Z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej z 2 łyżkami masła. Na rozgrzanym oleju smażymy steki po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. Na każdy stek kładziemy po kawałku pozostałego masła i dusimy ok 5 minut.
Podajemy z ziemniakami i np.z zapiekaną kapustą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz