niedziela, 25 lutego 2018

Stek wieprzowy z kością.

Znalezione obrazy dla zapytania stek wieprzowy z kością.

Dziś przepis na szybki obiad. 

Przygotowanie zajmie  około 20 minut już z obieraniem ziemniaków.

Składniki:


*4 kotlety schabowe z kością ( takie na 1,5 cm ) 
* 4 łyżki musztardy sarepskiej 
* sól i pieprz 
*olej 
* 4 łyżki masła

Przygotowanie:

Opłukane i osuszone kotlety rozgniatamy dłonią. Z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej z 2 łyżkami masła. Na rozgrzanym oleju smażymy steki po 5 minut z każdej strony na złoty kolor. Na każdy stek kładziemy po kawałku pozostałego masła i dusimy ok 5 minut.

Podajemy z ziemniakami i np.z zapiekaną kapustą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta