Zakupując elektrycznego grilla, możesz teraz grillować w domu. Nie jest to samo co grill w ogródku. Bardziej chodzi tu o szybkie przyrządzanie mięsa.
Na pierwszy ogień piersi z kurczaka.
Składniki:
Składniki:
*2 podwójne piersi z kurczaka
* przyprawy; pieprz, sól, papryka ostra, bazylia
* ocet winny
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Mięso myjemy i układamy w płaskim naczyniu przyprawiamy i pokrapiamy octem winnym. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Jakieś półgodziny przed podaniem układamy mięso na rozgrzanym grillu na 15 minut.
Najlepiej podawać piersi z ziemniaczkami z piekarnika. Trzeba ziemniaki obrać umyć i pokroić w talarki, ułożyć na posmarowanej olejem blasze.
Najlepiej podawać piersi z ziemniaczkami z piekarnika. Trzeba ziemniaki obrać umyć i pokroić w talarki, ułożyć na posmarowanej olejem blasze.
Posolić i włożyć do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni na 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz