środa, 7 lutego 2018

Coś z chińszczyzny.

Znalezione obrazy dla zapytania chińskie paluszki


Chińskie paluszki

Najłatwiejsze danie z kuchni chińskiej. Naprawdę bardzo smaczne. I każdy facet da radę je zrobić.

Składniki: 

*4 filety z kurczaka 
*4 arkusze papieru ryżowego 
* 4 łyżki jasnego sosu sojowego 
* 1 łyżka imbiru mielonego.

Przygotowanie: 
Z sosu sojowego i imbiru przygotowujemy marynatę. Umyte i pokrojone w paski filety wkładamy do marynaty. Przykrywamy i na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie bierzemy papier i lekko zwilżamy wodą. Na każdym arkuszu układamy ciasno zamarynowane mięso i zawijamy jak krokiety. Gotujemy na parze ok 50 minut. 

 Do tego sos do sajgonek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta