środa, 21 grudnia 2016

Sernik lekki

Znalezione obrazy dla zapytania Sernik lekki

Składniki:


Cukier 150 g
Margaryna 50 g
Śmietana 12% tłuszczu 39 g (3 x łyżka)
Kakao 16%. proszek 30 g (3 x płaska łyżka)
Pomarańcza 250 g (1 x średnia szt.)
Kiwi 100 g (1 x średnia szt.)
Biszkopty wrocławskie bezcukrowe 50 g
Rodzynki suszone 50 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 100 g
Mąka pszenna. typ 500 10 g (1 x płaska łyżka)
Białko jaja kurzego 175 g (5 x szt.)
Jaja kurze całe 120 g (2 x szt.)
Ser twarogowy tłusty 500 g

Instrukcja:
1. Ser przepuścić przez maszynkę.
2. Żółtka utrzeć z 50 g cukru oraz dodatkiem cukru waniliowego (1 małe opakowanie).
3. Dodać mąkę i ser. Całość ucierać.
4. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając 50 g cukru.
5. Do masy serowej dodać rodzynki, mleko i ostrożnie wszystko wymieszać razem z ubitą pianą.
6. Blachę wyłożyć biszkoptami. Wylać na nie masę serową. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni. Piec około godziny.
7. Margarynę, kakao, śmietanę oraz 50 g cukru rozpuścić do uzyskania polewy.
8. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu polać przygotowaną polewą i przyozdobić owocami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta