Ogórek kwaszony 400 g (4 x średni)
Cebula 110 g (1 x średnia szt.)
Pietruszka natka 26 g (2 x płaska łyżka)
Jabłko 300 g (2 x średnie)
Olej słonecznikowy 52 g (4 x płaska łyżka)
Jaja kurze całe 180 g (3 x szt.)
Chrzan łowicki naturalny 26 g (2 x płaska łyżka)
Przyprawy:
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Instrukcje:
1. Jajka ugotuj na twardo.
2. Jabłka, ogórki, jedno jajko oraz cebulę pokrój w kosteczkę i dopraw chrzanem, olejem i solą. Dla bardziej wyrazistego smaku możesz dodać łyżeczkę octu lub kwasku cytrynowego.
3. Pozostałe jajka obierz i pokrój w ćwiartki. Ułóż je na wierzchu sałatki.
4. Całość dla dekoracji posyp natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz