czwartek, 8 grudnia 2016

Buraczki z chrzanem

Znalezione obrazy dla zapytania Buraczki z chrzanem


Składniki:
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125 g (1 x małe opakowanie)
Chrzan łowicki naturalny 15 g (1 x płaska łyżka)
Masło śmietankowe 26 g (2 x płaska łyżka)
Cukier 6 g (1 x płaska łyżeczka)
Cytryna 47 g (0,5 x szt.)
Burak 1000 g (1 x kilogram)
Jabłko 300 g (2 x średnie)

Przyprawy:
Sól biała 1 g (1 szczypta)

Instrukcje:
1. Buraki dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości.
2. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach wraz z ostudzonymi, obranymi burakami.
3. Rozgrzać w garnku masło, dodać buraki, jabłka i mieszając trzymać chwilę na wolnym ogniu.
4. Do podsmażonych buraków dodać, chrzan, sól, cukier i dobrze wymieszać.
5. Na końcu wlać jogurt, sok wyciśnięty z cytryny, połączyć i podawać na gorąco


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta