Fasola szparagowa 240 g (40 x strączek)
Ziemniaki zwykłe 300 g (3 x średni)
Cielęcina udziec 600 g
Por 50 g
Seler korzeniowy 80 g
Koncentrat pomidorowy 30% 80 g (10 x płaska łyżeczka)
Marchew 100 g (1 x średnia)
Pietruszka. korzeń 70 g (1 x średnia)
Cebula 110 g (1 x średnia)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125 g (1 x małe opakowanie)
Przyprawy:
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Instrukcje:
1. Mięso opłukać w zimnej wodzie, pokroić w dużą kostkę, zalać do końca minimalną ilością wrzątku, osolić i gotować.
2. W międzyczasie umyć dokładnie włoszczyznę i ziemniaki, obrać i pokroić w drobne kawałki.
3. Fasolę oczyścić, opłukać i podzielić na mniejsze części.
4. Cebulę obrać i pokroić w talarki.
5. Wszystkie warzywa dodać do mięsa i gotować do miękkości wszystkich składników.
6. Na końcu dodać koncentrat, jogurt, podgrzać, dokładnie wymieszać i podawać.
Ziemniaki zwykłe 300 g (3 x średni)
Cielęcina udziec 600 g
Por 50 g
Seler korzeniowy 80 g
Koncentrat pomidorowy 30% 80 g (10 x płaska łyżeczka)
Marchew 100 g (1 x średnia)
Pietruszka. korzeń 70 g (1 x średnia)
Cebula 110 g (1 x średnia)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 125 g (1 x małe opakowanie)
Przyprawy:
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Instrukcje:
1. Mięso opłukać w zimnej wodzie, pokroić w dużą kostkę, zalać do końca minimalną ilością wrzątku, osolić i gotować.
2. W międzyczasie umyć dokładnie włoszczyznę i ziemniaki, obrać i pokroić w drobne kawałki.
3. Fasolę oczyścić, opłukać i podzielić na mniejsze części.
4. Cebulę obrać i pokroić w talarki.
5. Wszystkie warzywa dodać do mięsa i gotować do miękkości wszystkich składników.
6. Na końcu dodać koncentrat, jogurt, podgrzać, dokładnie wymieszać i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz