sobota, 10 grudnia 2016

Jaja faszerowane

Znalezione obrazy dla zapytania Jaja faszerowane

Składniki:


Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 52 g (4 x łyżka)
Jaja kurze całe 420 g (7 x szt.)
Olej słonecznikowy 52 g (4 x płaska łyżka)
Masło śmietankowe 20 g (4 x płaska łyżeczka)
Koperek 4 g (2 x łyżeczka)
Pietruszka natka 4 g (2 x łyżeczka)
Bułka tarta 64 g (8 x łyżka)

Przyprawy:
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta)

Instrukcje:
1. Sześć jaj ugotować na twardo, ostudzić, poprzecinać wzdłuż i wydrążyć wnętrze.
2. Koperek i pietruszkę opłukać w zimnej wodzie i drobno posiekać.
3. Pokroić drobno białka i żółtka, wymieszać z mlekiem, surowym jajem, masłem, solą, pieprzem, zieleniną i połową bułki tartej.
4. Powstałą masę ponakładać do skorupek, opanierować bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianego koloru.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta