Śmietana 12% tłuszczu 30 g (2 x płaska łyżka)
Ser Edamski tłusty 20 g
Szynka z indyka 100 g
Jaja kurze całe 240 g (4 x szt.)
Sałata 4 g (1 x mały liść)
Musztarda 15 g (1 x płaska łyżka)
Przyprawy:
Sól biała 4 g (4 szczypta)
Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wybrać żółtka i lekko skroić spody białek.
2. Szynkę, żółtka, ser zmielić przez maszynkę do mięsa. Do powstałej masy dodać śmietanę, przygotowane przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać.
3. Puste, ugotowane białka napełnić farszem i posmarować na wierzchu majonezem wymieszanym z odrobiną musztardy.
4. Zakąskę ułożyć na półmisku i udekorować opłukanymi w zimnej wodzie liśćmi sałaty.
Ser Edamski tłusty 20 g
Szynka z indyka 100 g
Jaja kurze całe 240 g (4 x szt.)
Sałata 4 g (1 x mały liść)
Musztarda 15 g (1 x płaska łyżka)
Przyprawy:
Sól biała 4 g (4 szczypta)
Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wybrać żółtka i lekko skroić spody białek.
2. Szynkę, żółtka, ser zmielić przez maszynkę do mięsa. Do powstałej masy dodać śmietanę, przygotowane przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać.
3. Puste, ugotowane białka napełnić farszem i posmarować na wierzchu majonezem wymieszanym z odrobiną musztardy.
4. Zakąskę ułożyć na półmisku i udekorować opłukanymi w zimnej wodzie liśćmi sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz