Składniki:
Mąka pszenna. typ 500 10 g (1 x płaska łyżka)
Jaja kurze całe 300 g (5 x szt.)
Bułka tarta 32 g (4 x łyżka)
Olej słonecznikowy 104 g (8 x płaska łyżka)
Przyprawy:
Sól biała 2 g (2 szczypta)
Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Roztrzepać widelcem 1 jajo z solą.
3. Ugotowane jaja oprószyć mąką, zamoczyć w płynnym jajku i obtaczać w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć opanierowane jaja do momentu uzyskania rumianego koloru.
Mąka pszenna. typ 500 10 g (1 x płaska łyżka)
Jaja kurze całe 300 g (5 x szt.)
Bułka tarta 32 g (4 x łyżka)
Olej słonecznikowy 104 g (8 x płaska łyżka)
Przyprawy:
Sól biała 2 g (2 szczypta)
Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Roztrzepać widelcem 1 jajo z solą.
3. Ugotowane jaja oprószyć mąką, zamoczyć w płynnym jajku i obtaczać w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć opanierowane jaja do momentu uzyskania rumianego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz