Składniki:
Pieczarki świeże 550 g (10 x duża)
Groszek zielony. konserwowy bez zalewy 90 g (6 x płaska łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175 g (1 x średnie opakowanie)
Jaja kurze całe 240 g (4 x szt.)
Por 300 g
Przyprawy:
Sól biała 4 g (4 szczypta)
Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Pieczarki oczyścić, pokroić w talarki, zanurzyć na kilka minut we wrzątku i odcedzić.
3. Groszek wyłożyć na sito.
4. Por opłukać pod zimną wodą, pokroić w talarki i deliktnie osolić.
5. Wszystkie warzywa połączyć, dodać jaja pokrojone w ćwiartki, majonez, jogurt i wymieszać.
Groszek zielony. konserwowy bez zalewy 90 g (6 x płaska łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175 g (1 x średnie opakowanie)
Jaja kurze całe 240 g (4 x szt.)
Por 300 g
Przyprawy:
Sól biała 4 g (4 szczypta)
Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Pieczarki oczyścić, pokroić w talarki, zanurzyć na kilka minut we wrzątku i odcedzić.
3. Groszek wyłożyć na sito.
4. Por opłukać pod zimną wodą, pokroić w talarki i deliktnie osolić.
5. Wszystkie warzywa połączyć, dodać jaja pokrojone w ćwiartki, majonez, jogurt i wymieszać.
Doprawić do smaku solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz