sobota, 3 grudnia 2016

Sałatka z jajkami

Znalezione obrazy dla zapytania Sałatka z jajkami


Składniki:

Pieczarki świeże 550 g (10 x duża)
Groszek zielony. konserwowy bez zalewy 90 g (6 x płaska łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 175 g (1 x średnie opakowanie)
Jaja kurze całe 240 g (4 x szt.)
Por 300 g

Przyprawy:
Sól biała 4 g (4 szczypta)

Instrukcje:
1. Jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
2. Pieczarki oczyścić, pokroić w talarki, zanurzyć na kilka minut we wrzątku i odcedzić.
3. Groszek wyłożyć na sito.
4. Por opłukać pod zimną wodą, pokroić w talarki i deliktnie osolić.
5. Wszystkie warzywa połączyć, dodać jaja pokrojone w ćwiartki, majonez, jogurt i wymieszać. 

Doprawić do smaku solą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta