Dziś sobie wszystko przygotujemy. Jutro do piekarnika i obiad gotowy.
Potrzebujemy:
*4 udka kurczaka
Potrzebujemy:
*4 udka kurczaka
*250 ml jogurtu naturalnego
* 4 ząbki czosnku
* sól i pieprz
* rękaw do pieczenia
Przygotowanie:
Umyte udka nacieramy pieprzem solą i rozgniecionym czosnkiem. Mięso wkładamy w rękaw pieczeniowy i zalewamy jogurtem. Wiążemy koniec rękawa i obracamy tak by udka całe pokryły się jogurtem. Wkładamy do lodówki. Następnego dnia wkładamy na 40 minut do piekarnika i pieczemy 180 stopniach Celsjusza.
Przygotowanie:
Umyte udka nacieramy pieprzem solą i rozgniecionym czosnkiem. Mięso wkładamy w rękaw pieczeniowy i zalewamy jogurtem. Wiążemy koniec rękawa i obracamy tak by udka całe pokryły się jogurtem. Wkładamy do lodówki. Następnego dnia wkładamy na 40 minut do piekarnika i pieczemy 180 stopniach Celsjusza.
Podajemy z ziemniakami i zieloną sałatą w sosie śmietanowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz