Dziś tani przepis na obiad, ale by go uatrakcyjnić będzie wymagał od nas cierpliwości.
Potrzebujemy:
*500 g żołądków drobiowych
* 1 pietruszkę
* 2 marchewki
* kawałek selera
* 4 łyżki tartego chrzanu
* 3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
* 1 łyżka Vegety bez (glutaminianu sodu)
Przygotowanie
Umyte i oczyszczone żołądki gotujemy wraz z warzywami. warzywa przed gotowaniem ścieramy na grubej tarce około 90 minut. W czasie gotowania dodajemy vegete. W osobnym naczyniu mieszamy chrzan z jogurtem i szklanką wywaru z wywaru z żołądków. Całość wlewamy do żołądków i podgrzewamy, nie gotujemy.
Przygotowanie
Umyte i oczyszczone żołądki gotujemy wraz z warzywami. warzywa przed gotowaniem ścieramy na grubej tarce około 90 minut. W czasie gotowania dodajemy vegete. W osobnym naczyniu mieszamy chrzan z jogurtem i szklanką wywaru z wywaru z żołądków. Całość wlewamy do żołądków i podgrzewamy, nie gotujemy.
Wyśmienicie smakują z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz