SKŁADNIKI
*por - 1 kg
*seler - ok. 1 kg
*marchew
*sól, pieprz
*śmietana
*karp
-Zetrzeć warzywa na tarce.
-Pokroić karpia w kawałki.
-Sprawionego i pokrojonego karpia przykryć warzywami i pozostawić na 24 godziny.
-Warzyw musi być sporo, tak aby bez problemu można było przykryć karpia kołderką.
-Następnego dnia karpia przełożyć do brytfanki, dotrzeć świeżych warzyw - pora, seler i marchew- i dołożyć w brytfance do tych, w których marynowany był karp.
-Sprawionego i pokrojonego karpia przykryć warzywami i pozostawić na 24 godziny.
-Warzyw musi być sporo, tak aby bez problemu można było przykryć karpia kołderką.
-Następnego dnia karpia przełożyć do brytfanki, dotrzeć świeżych warzyw - pora, seler i marchew- i dołożyć w brytfance do tych, w których marynowany był karp.
-Posolić i popieprzyć do smaku.
-Całość zalać śmietaną 30%.
-Całość zalać śmietaną 30%.
Piec w piekarniku przez ok 1.5 h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz