
*Nadmiar tłuszczów nasyconych (pochodzących głównie z tłustego mięsa)
*Spożywanie wyrobów zawierających toksyczne tłuszcze trans (m.in. batony, ciastka, produkty wytworzone z margaryn twardych)
*Nadmiar kwasów omega 6 w stosunku do omega 3. Właściwa proporcja to 2:1 (tzn. na 2 gramy kwasów omega 6 powinien przypadać 1 gram kwasów omega 3)
*Nadmiar cukrów prostych i soli
*Brak aktywności fizycznej
*Niedobór witamin, zwłaszcza antyoksydacyjnych (A, C, E) oraz z grupy B
*Niedobór błonnika pokarmowego
*Spożywanie wyrobów zawierających toksyczne tłuszcze trans (m.in. batony, ciastka, produkty wytworzone z margaryn twardych)
*Nadmiar kwasów omega 6 w stosunku do omega 3. Właściwa proporcja to 2:1 (tzn. na 2 gramy kwasów omega 6 powinien przypadać 1 gram kwasów omega 3)
*Nadmiar cukrów prostych i soli
*Brak aktywności fizycznej
*Niedobór witamin, zwłaszcza antyoksydacyjnych (A, C, E) oraz z grupy B
*Niedobór błonnika pokarmowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz