wtorek, 29 listopada 2016

KAPUŚNIAK BEZ MIĘSA

Znalezione obrazy dla zapytania KAPUŚNIAK BEZ MIĘSA

SKŁADNIKI:

- 0.5 kg kapusty kiszonej
- 0.3 kg ziemniakow
- 3 zabki czosnku
- pół malej cebuli
- jakaś "przyprawa do zupy" zamiast kostek/mięsa
- pieprz
- ziele angielskie
- majeranek
- 4 listki laurowe
- sól
- olej
- mąka
- woda

JAK PRZYRZĄDZIĆ:

Kapustę gotujemy z małą ilością wody. Tak jakbyśmy robili zwykłą kapustę. Nastepnie dodajemy przyprawy/pokrojone ząbki czosnku i gotujemy wszystko przez jakieś 10 minut. Po 10 minutach dolewamy wody do żądanej ilości zupy.Dosypujemy "przyprawy do zupy" [1 łyżka].

W międzyczasie gotujemy ziemniaki, ważne by się nie rozgotowały. Następnie odcedzamy je do garnka, wlewamy troszkę oleju, dodajemy troszkę pieprzu, soli oraz pokrojoną cebulę. Wszystko ładnie podsmażamy przez 2 minuty by się cebulka zarumieniła i wrzucamy zawartość garnka do zupy.Zupę dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.Zagęszczamy mąką. Gotujemy jescze kilka minut i podajemy :)

Przepis mega prosty i szybki w wykonaniu. Nie zawiera mięsa co poniektórzy uznają za plus. Wszystko jest naturalne i wiemy co jemy :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta