środa, 16 listopada 2016

Jakie napoje najczęściej wypijać?

Znalezione obrazy dla zapytania Jakie napoje najczęściej wypijać?

Wg. słynnego biochemika dr Hulda R. Clark, klasyczna herbata czarna lub/i czerwona - należy do substancji toksycznych!


Szklanka zwykłej lub mrożonej herbaty zawiera 20mg kwasu szczawiowego, co przekracza możliwości wydalnicze nerek. Nie dotyczy to cennej dla zdrowia zielonej herbaty, Yerba Mate, guarana czy innych herbat ziołowych i owocowych. W dawnych czasach ludzie na wsiach na codzień pili herbatę lipową.
Dzieci nigdy nie powinny pić herbaty czarnej ani kakao! Nie należy narażać ich nerek na codzienne obciążenie wydalaniem dużych ilości kwasu szczawiowego. Cenny wapń (z jedzenia) użyty do ich neutralizacji marnuje się, podczas gdy powinien posłużyć do budowy młodych kości.
Odnosi się to również do czekolady!

Argentyńczycy, Peruwiańczycy i Brazylijczycy piją Yerba Mate z uwagi na jej walory zdrowotne, oczyszczające krew, odżywcze, poprawiające przemianę materii (utrzymanie zgrabnej sylwetki) i wzmacnianie energię.

Organizm stopniowo zostaje zakwaszony produktami typu słodycze, czekolada, kakao, czarna herbata, rabarbar ogrodowy, szczaw zwyczajny, gryka zwyczajna, szpinak, owies, gorczyca, kolendra siewna i inne w nadmiarze, a podczas acidozy ulega odwapnieniu, gdyż do neutralizacji wielu toksyn z pasożytów oraz toksyn z jedzenia i napojów, organizm pobiera jony wapnia z zębów i z kości.

Najcenniejsze dla zdrowia są soki warzywno - owocowe wypijane w dużych ilościach każdego dnia i na surowo - NIE ZAPASTERYZOWANE!!!

Również nadużywanie alkoholu, narkotyków i palnie papierosów aktywne przez palaczy lub biernie przez wdychanie dymu przez nasze dzieci i kobiety w ciąży - powoduje toksemię. 



UWAGA!!!


Picie delikatnie zaparzonej herbaty zielonej (dopiero z drugiego parzenia) niweluje przykry oddech i zmniejsza populacje grzybów oraz bakterii chorobotwórczych w układzie pokarmowym, ma również wiele innych korzyści dla zdrowia całego organizmu. Zielonej herbaty nie należy słodzić - pijemy delikatną herbatę bez cukru!

Kryształki kwasu szczawiowego są ostre jak potłuczone szkło i dlatego powodują silny ból osadzając się w stawach kolan, stopy (podagra), lędźwi, bioder, łokcia, palców, nadgarstka, ramion, karku, szyi i kręgosłupa. Dr H.R. Clark opisuje, iż bóle te można zredukować i po czasie minimum 3-6 tygodni wyleczyć, poprzez usunięcie ostrych kryształków zalegających nerki, gdzie powodują rozwój kamieni nerkowych. Gdziekolwiek szczawiany się skrystalizują towarzyszy im jeden konkretny szczep bakterii - odmieniec pospolity Protecus vularis.

Podczas występujących bólów stawowych należy również stosować dietę niskofosforanową. Oznacza to, iż należy zredukować spożycie mięs, pieczywa szczególnie z białej mąki ( oczyszczonej oraz z pszennej i z owsa), makaronów, napojów gazowanych i "kolorowych" wód. W tym miejscu należy zwiększyć podaż wapnia i innych soli mineralnych w żywieniu oraz w dobrze przyswajalnej formie chelatów.


Czy wiesz...że ludy prymitywne, które żywiły się rybami, korzonkami, owocami i jedzeniem przygotowanym w żarnach, spożywały 4-6 gramów wapnia dziennie w posiłkach?
Jeśli nawet tylko większość wapnia z tej ilości ulegało rozpadowi, to i tak pozostawało około 20% - 1 gram przyswajalnego wapnia w formie chelatowanej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta