niedziela, 27 listopada 2016

CZOSNKOWA WG PRZEPISU HISZPAŃSKIEGO

Znalezione obrazy dla zapytania CZOSNKOWA WG PRZEPISU HISZPAŃSKIEGO

SKŁADNIKI:

Łatwo zapamiętać: ile dużych ząbków czosnku - tyle łyżek oliwy, sztuk pomidorów, szklanek wody, dodatkowo 2-3 cebule, sól, pieprz.

JAK PRZYRZĄDZIĆ:

4 ząbki czosnku siekamy drobno, rumienimy na czterech łyżkach oliwy, dodajemy 2 posiekane cebule i 4 pokrojone pomidory bez skórki. Gdy zmiękną, zalewamy 4 szklankami wody, przyprawiamy solą i pieprzem lub ostrą papryką i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. 

Przed rozlaniem na dnie talerzy można rozłożyć grzanki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta