Tym razem zapiekanka.
Składniki:
Składniki:
*kilogram żeberek
* kilogram ziemniaków
* 250 g kapusty kiszonej
* 150 g pieczarek
* łyżka oleju
* 1 cebula
* masło
* sól i pieprz
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Żeberka ugotować i oddzielić mięso od kości. Pokroić w kawałeczki. Ziemniaki obrać i ugotować. Po przestygnięciu pokroić na plasterki. Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną cebulę i dusić kilka minut z pieczarkami. Kapustę ugotować.
W żaroodpornym naczyniu, dobrze wysmarowanym tłuszczem, układamy warstwami ziemniaki, kapustę, mięso i pieczarki. Całość oprószyć solą i pieprzem. Na wierzch trochę masła.
W żaroodpornym naczyniu, dobrze wysmarowanym tłuszczem, układamy warstwami ziemniaki, kapustę, mięso i pieczarki. Całość oprószyć solą i pieprzem. Na wierzch trochę masła.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza i zapiekamy 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz