sobota, 3 marca 2018

Karkówka w sosie własnym.

Znalezione obrazy dla zapytania Karkówka w sosie własnym.


Szybki i łatwy sposób przyrządzenia karkówki.

Składniki na 4 porcje: 
*600 g  karkówki 
* sól 
* pieprz 
* słodka papryka 
* liść laurowy 
* bazylia

Przygotowanie:
Umyte mięso kroimy na 12 kawałków. W rondlu rozgrzewamy olej. Na talerzu przyprawiamy karkówkę przyprawami. Liść laurowy dodamy później. Tak przygotowane mięso wrzucamy do rondla na ok 2 minuty. Pamiętamy, by mięso odwrócić by opiekło się z każdej strony. Po tym czasie dodajemy ok 0,5 l wody i wrzucamy liść laurowy. Całość dusimy ok 45 minut. 

Podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta