Shekery: Rozróżniamy dwa typy.
*Pierwszy typ ma wbudowane sitko.
*Drugi typ to tak zwany bostoński inaczej zwany amerykańskim.
Szklanica barmańska – przydaje się gdy drinki wymagają mieszania przed odcedzeniem lub rozlaniem do szkła. Profesjonalne szklanice wyposażone są w nakładane sitko. W domowych warunkach możemy użyć dzbanka i odpowiednio gęstego sitka.
Mikser: potrzebny będzie do przyrządzania napojów z kruszonym lodem, świeżymi owocami, lodami, śmietanką i mlekiem. Wykorzystujemy go także przy drinkach, które wymagają mocnego wymieszania.
*Drugi typ to tak zwany bostoński inaczej zwany amerykańskim.
Szklanica barmańska – przydaje się gdy drinki wymagają mieszania przed odcedzeniem lub rozlaniem do szkła. Profesjonalne szklanice wyposażone są w nakładane sitko. W domowych warunkach możemy użyć dzbanka i odpowiednio gęstego sitka.
Mikser: potrzebny będzie do przyrządzania napojów z kruszonym lodem, świeżymi owocami, lodami, śmietanką i mlekiem. Wykorzystujemy go także przy drinkach, które wymagają mocnego wymieszania.
Dodatkowe akcesoria:
*miarka barowa – można też użyć na przykład kieliszka do wódki.
*Łyżka barowa z długim trzonkiem
*Ostry nożyk do obierania i krojenia owoców
*Szczypce i kubełek do lodu
*miarka barowa – można też użyć na przykład kieliszka do wódki.
*Łyżka barowa z długim trzonkiem
*Ostry nożyk do obierania i krojenia owoców
*Szczypce i kubełek do lodu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz