niedziela, 4 marca 2018

Wątróbka w panierce.

Znalezione obrazy dla zapytania Wątróbka w panierce.

Wątróbka inaczej


Składniki:
 
*400 g wątróbki 
* 500 ml kefiru 
* 2 jajka 
* 1 łyżka mąki 
* 2 łyżki bułki tartej 
* sól i pieprz 
* 2 łyżki oleju

Przygotowanie: 
Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i zalewamy kefirem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie osuszamy z kefiru i sparzamy wrzątkiem. Mięso otaczamy w mace, panierujemy w jajkach rozmieszanych z przyprawami i bułce tartej. 

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbki z każdej strony na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta