sobota, 25 maja 2013

Uszka ze śledziem i grzybami.



Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

Ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli,
odrobina wody

Farsz:
10 dkg suszonych grzybów
2 filety śledziowe
cebula
sól i pieprz
Przepis

Farsz:
Cebule podsmażamy. Śledzie mielimy na papkę, grzyby sparzamy i rownież je mielimy. Mieszamy razem skladniki, dodajemy pieprzu i ew. soli do smaku.

Ciasto:
Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, kroimy na małe kwadraty, na każdym kładziemy trochę nadzienia. Kwadrat zlepiamy po przekątnej i łączymy brzegi powstałych trójkątów. Uszka wrzucamy do gotującej i osolonej wody.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta