Dziś wiele osob zapomniało, jak smakuje prawdziwe wiejskie masło, chleb pieczony w domu z dużą ilością smalcu z cebulka, który robiła babcia.
Kto pamięta smak smietany spijanej rano z wierzchu mleka, z ktorego pozniej robilo sie pyszny twarozek z cebulka na sniadanie? Dawniej to kazda gospodyni dbała o dobrej jakosci produkty spozywcze, z ktorych to przygotowywała posiłki dla domowników. Kazdy przed praca zjadal porzadne, tresciwe sniadanie, dzieki ktoremu był syty i mogl pracowac caly dzien. Dzis zjadamy produkty wysoko przetworzone pozbawione wielu skladnikow odzywczych. Rzadko kiedy mozemy pozwolic sobie na produkty okreslane jako ekologiczne, bogate w skladniki pokarmowe, ktorych nam tak brakuje.
Taka zywnosc jest wprawdzie drozsza, ale gdy sobie uswiadomimy, ze jest duzo lepsza od tej masowo produkowanej przemyslowej zywnosci zauwazymy po pewnym czasie, że bedzie ona dla nas lekiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz