
Przepis pochodzi z książki "Dieta uzdrawiająca organizm" Magdaleny Makarowskiej.
Składniki:
1 czerwona papryka
1 szklanka pokrojonych pomidorów lub soku pomidorowego bez cukru
1 cebula
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie, bazylia, oregano, pieprz czarny, opcjonalnie szczypta chili
2 łyżeczki oliwy
1 szklanka bulionu
świeża natka pietruszki
½ łyżeczki nasion czarnuszki uprażone na suchej patelni przez 30 sekund
1 łyżeczka pesto bazyliowego
Przygotowanie:
Paprykę kroimy i smażymy z cebulką na oliwie. Dodajemy czosnek i przekładamy do garnka. Zalewamy pomidorami i bulionem, dodajemy pieprz, chili i świeżą oraz zioła prowansalskie i zagotowujemy. Miksujemy zupę na krem. Podajemy posypane natką i czarnuszką oraz łyżeczką pesto bazyliowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz