Mięso z piersi kurczaka bez skóry 250 g
Sałata 300 g
Kiwi 200 g (2 x średnia szt.)
Jabłko 300 g (2 x średnie)
Pomarańcza 250 g (1 x średnia szt.)
Mandarynki 160 g (2 x średnia)
Olej słonecznikowy 39 g (3 x płaska łyżka)
Instrukcje:
1. Mięso z kurczaka ugotować, ostudzić, pokroić na kostki.
2. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki.
3. Owoce obrać ze skórki, mandarynki i pomarańczę podzielić na cząstki, kiwi pokroić na kostki lub krążki, jabłka pokkroic na kostki.
4. Wszystkie składniki delikatnie połączyć i polać olejem. Zanim dodany zostanie olej można go wymieszać ze szczypta cukru oraz przyprawami ziołowymi (tymiankiem, estragonem, bazylią itp.).
Sałata 300 g
Kiwi 200 g (2 x średnia szt.)
Jabłko 300 g (2 x średnie)
Pomarańcza 250 g (1 x średnia szt.)
Mandarynki 160 g (2 x średnia)
Olej słonecznikowy 39 g (3 x płaska łyżka)
Instrukcje:
1. Mięso z kurczaka ugotować, ostudzić, pokroić na kostki.
2. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki.
3. Owoce obrać ze skórki, mandarynki i pomarańczę podzielić na cząstki, kiwi pokroić na kostki lub krążki, jabłka pokkroic na kostki.
4. Wszystkie składniki delikatnie połączyć i polać olejem. Zanim dodany zostanie olej można go wymieszać ze szczypta cukru oraz przyprawami ziołowymi (tymiankiem, estragonem, bazylią itp.).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz