
Noga (udo) kurczaka 600 g
Oliwki zielone marynowane 70 g
Cytryna 94 g (1 x szt.)
Wino białe wytrawne 25 g (25 ml)
Czosnek 14 g (2 x ząbek)
Instrukcje:
1. Udka obsypać przyprawami ziołowymi według własnego uznania (imbir, rozmarym papryka, curry).
2. Wycisnąć sok z cytryny i wymieszać go z częścią przypraw. Skropić nim mięso.
3. Czosnek obrać, zmiażdżyć.
4. Udka umieścić w brytfannie, dodać czosnek, piec w piekarniku w temperaturze około 220 stopni do uzyskania miękkości. Skrapiać od czasu do czasu wodą.
5. Przed wyłożeniem z piekarnika dodać pokrojone oliwki i wlać wino. Po upływie około kwadransa potrawę wyjąć i podawać.
Oliwki zielone marynowane 70 g
Cytryna 94 g (1 x szt.)
Wino białe wytrawne 25 g (25 ml)
Czosnek 14 g (2 x ząbek)
Instrukcje:
1. Udka obsypać przyprawami ziołowymi według własnego uznania (imbir, rozmarym papryka, curry).
2. Wycisnąć sok z cytryny i wymieszać go z częścią przypraw. Skropić nim mięso.
3. Czosnek obrać, zmiażdżyć.
4. Udka umieścić w brytfannie, dodać czosnek, piec w piekarniku w temperaturze około 220 stopni do uzyskania miękkości. Skrapiać od czasu do czasu wodą.
5. Przed wyłożeniem z piekarnika dodać pokrojone oliwki i wlać wino. Po upływie około kwadransa potrawę wyjąć i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz