niedziela, 22 stycznia 2017

KOTLETY SCHABOWE Z PIEKARNIKA

Znalezione obrazy dla zapytania KOTLETY SCHABOWE

Składniki:


4 kotlety schabowe bez kości
2 białka jaj
1/4 szklanki tartej bułki
1/4 szklanki otrąb pszennych
5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
sól
2 łyżki musztardy miodowej
łyżka posiekanego szczypiorku
pieprz
pół cytryny
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie


Przygotowanie:


Kotlety włóż do wrzątku z sokiem z cytryny, skórką z cytryny, wyciśniętym czosnkiem i szczyptą ziół prowansalskich. Całość gotuj 5 minut i wyjmij.
Bułkę tartą wymieszaj z otrębami, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem.

Na talerzyk wlej białka i roztrzep z solą i pieprzem. Kotlety zanurz w białku i posmaruj panierką, mocno dociskając ją do mięsa.

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta