SKŁADNIKI
ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli
odrobina wody
farsz:
ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
szczypta soli
odrobina wody
farsz:
10 dkg suszonych grzybów
2 filety śledziowe
cebula
sól i pieprz
Farsz:
Cebule podsmażamy. Śledzie mielimy na papkę, grzyby sparzamy i rownież je mielimy. Mieszamy razem skladniki, dodajemy pieprzu i ew. soli do smaku.
Ciasto:
Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, kroimy na małe kwadraty, na każdym kładziemy trochę nadzienia. Kwadrat zlepiamy po przekątnej i łączymy brzegi powstałych trójkątów. Uszka wrzucamy do gotującej i osolonej wody.
2 filety śledziowe
cebula
sól i pieprz
Farsz:
Cebule podsmażamy. Śledzie mielimy na papkę, grzyby sparzamy i rownież je mielimy. Mieszamy razem skladniki, dodajemy pieprzu i ew. soli do smaku.
Ciasto:
Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, kroimy na małe kwadraty, na każdym kładziemy trochę nadzienia. Kwadrat zlepiamy po przekątnej i łączymy brzegi powstałych trójkątów. Uszka wrzucamy do gotującej i osolonej wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz