sobota, 5 marca 2016

Dlaczego warto pić sok z mangostanu?


Dlaczego owoc mangostanu?


Wiele osób zastanawia się, dlaczego wszystkie pochlebne informacje na temat jakości składników odżywczych, znajdujących się w owocu mangostanu oraz sam owoc - pojawiły się tak nagle i niespodziewanie w krajach Europy i Ameryki Północnej?

Odpowiedź jest prosta owoc mangostanu łatwo ulega procesowi psucia i nie nadaje się do transportu na duże odległości. Chociaż zdrowotne właściwości mangostanu znane są od wieków w Azji Południowej, to dopiero niedawno stały się one obiektem zainteresowania zachodnich naukowców. Dzięki nim i my również możemy już korzystać z zalet owocu mangostanu, który jest dostępny w postaci smacznego soku.

Wypróbuj go! - Twój organizm potrzebuje wsparcia.

Soki ze świeżych całych owoców są najbogatszym źródłem witamin, składników mineralnych, enzymów, bioflawonoidów i błonnika. Jeśli pijemy takie surowe soki niepasteryzowane, dają one współczesnemu człowiekowi odpowiednią ilość niezbędnej do życia energii zaczerpniętej ze świata roślin.

Zatem każdego dnia powinny być one integralną częścią codziennej diety przez cały rok. Często traktujemy wypijany przez nas sok jako jeszcze jeden mniej lub bardziej smaczny napój gaszący pragnienie, deser lub dodatek do posiłków. Nie zastanawiamy się, że jest on lub może być ważnym
środkiem do utrzymania bądź poprawy naszego zdrowia, może pomóc nam w większości kuracji leczniczych - w przezwyciężeniu chorób czy dolegliwości, z którymi się borykamy. Najpopularniejsze są soki owocowe a ich koncentraty  - szczególnie cenne zimą.

Rezultaty stosowania mogą być różne u różnych osób. Powyższe informacje nie powinny być traktowane jako porada lekarska. W przypadku wystąpienia choroby, należy zasięgnąć porady lekarza. 

Zażywanie suplementów jest szczególnie skuteczne w przypadku równoczesnego stosowania właściwej diety, wysiłku fizycznego oraz przy maksymalnym zredukowaniu stresu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta