Przykładowo, pomarańcze tracą 50% witaminy C w 24 godziny już po zerwaniu.
W dniu, kiedy znajdą się na Twoim stole od zerwania mogły upłynąć tygodnie, a nawet miesiące. Cytryna, na którą tak często liczysz, zawiera znikome ilości witaminy C, gdyż zrywana jest jako niedojrzała, a dojrzewa bez obecności naturalnych promieni słonecznych. To bardzo ważne, gdyż pod ich wpływem pod skórką tworzą się bioflawonoidy, a to właśnie w nich wytwarza się najwięcej witaminy C. A czy wiesz ile pokarmów dziennie powinieneś zjeść, aby zabezpieczyć podstawowe normy witamin i minerałów?
Zjadamy zbyt mało naturalnych pokarmów bogatych w te składniki, a w diecie mamy coraz więcej napychających i bezwartościowych produktów.
Korzystne działanie wielu suplementów: multiwitamin, witamin oraz minerałów, osiągniesz pod warunkiem, iż nie są one wytwarzane sztucznie, ale zwierają naturalne składniki takie jak bioflawonoidy, chelaty, antyoksydanty czy enzymy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz