Kolorowa Żywność to naturalne, świeże i kolorowe owoce, warzywa i sałatki!
Przyjrzyjmy się jej aspektom pozytywnym:
*Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników!
*Zawiera dużą ilość witamin, minerałów, antyoksydantów, błonnika, wody i elementów śladowych.
*Ma wysoką zawartość wody- czyli stanowi wyśmienite źródło nawilżania organizmu.
*Wygląda niezwykle apetycznie.
*Twarda konsystencja owoców i warzyw wymaga dobrego gryzienia i żucia, a więc jemy wolniej i po spożyciu odczuwamy sytość.
*Kolorowa Żywność jest szybko trawiona i wchłaniana przez organizm - a więc nasz układ pokarmowy ma mniej pracy.
*Jest zdrowa - zawiera mniej szkodliwych związków chemicznych.
*Jest taka, jaką stworzyła ją natura -w odróżnieniu od paczkowanych, przetwarzanych nowoczesnych produktów!
*Jest czystą energią- naturalnym pożywieniem.
Negatywne aspekty:
Negatywne aspekty Kolorowej Żywności nie istnieją!Jest ona dla Ciebie w 100% dobra!
Porównaj powyższą listę z tradycyjnie gotowanymi produktami:
*Wysoka temperatura niszczy witalne składniki odżywcze Kolorowej Żywności do tego stopnia, że jej wartość odżywczą po ugotowaniu można porównać z wartością odżywczą tektury.
*Skuteczność błonnika w gotowanych świeżych pokarmach ulega redukcji -warzywa, które są rozgotowane i miękkie, łatwo przechodzą przez układ pokarmowy, przez co ograniczona zostaje oczyszczająca funkcja błonnika. Jeżeli gotujesz warzywa, zawsze przyrządzaj je na parze, by pozostały chrupiące.
*Gotowane warzywa są zazwyczaj miękkie i dlatego wymagają mniej żucia, co oznacza, że zwykle zjadamy je szybciej, rozpychając żołądek bez uczucia sytości.
*Wysoka temperatura zabija także enzymy, które są niezbędne w procesie prawidłowego trawienia. Oznacza to, że organizm musi pobrać je z własnej, cennej rezerwy enzymów, by wspierać proces trawienia.
*Natura nie chciała, by piękne kolorowe pokarmy były niszczone przez wysoką temperaturę... spójrz, jak żałośnie wyglądają po ugotowaniu, czyż nie jest to wystarczający dowód?
Aby zwiększyć poziom energii oraz zafundować organizmowi pobudzającą, trwającą całe lato ucztę, włącz do diety Kolorową Żywność, delektując się świeżymi i przepysznymi daniami z owoców i warzyw!
Jesteś tym, czym żywi się Twój organizm!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz