Dzisiaj naleśniki na szybki obiad - według przepisu dr Anny Drozdowskiej.
Składniki:
*6 całych jaj
*40g mąki krupczatki lub tortowej ( 2 czubate łyżki)
*100g śmietanki 30 %
*100g mleka 3,2 %
*sól do smaku
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki na sklarowanym maśle na złoty kolor, na teflonowej patelni o średnicy nie większej niż 20- 25 cm. Otrzymamy około 12 naleśników. Podawać z niesłodzonym nadzieniem.
W 100g usmażonych naleśników znajduje się:
*Białko - 8,8g
*Tłuszcz -12,2g
*Węglowodany - 7,4g
Uwaga!!! Przy smażeniu na maśle będzie o około 2 g więcej tłuszczu.
Składniki:
*6 całych jaj
*40g mąki krupczatki lub tortowej ( 2 czubate łyżki)
*100g śmietanki 30 %
*100g mleka 3,2 %
*sól do smaku
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć cienkie naleśniki na sklarowanym maśle na złoty kolor, na teflonowej patelni o średnicy nie większej niż 20- 25 cm. Otrzymamy około 12 naleśników. Podawać z niesłodzonym nadzieniem.
W 100g usmażonych naleśników znajduje się:
*Białko - 8,8g
*Tłuszcz -12,2g
*Węglowodany - 7,4g
Uwaga!!! Przy smażeniu na maśle będzie o około 2 g więcej tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz