środa, 24 sierpnia 2016

Muchomorki w kolorowej sałatce


SKŁADNIKI

4 jajka (lub więcej)
6 łyżek majonezu lub według własnego uznania
groszek konserwowy
kukurydza konserwowa

4 pomidory- nieduże
czerwona papryka
przyprawy


1. Jajka ugotować na twardo (10 min), ostudzone przekroić w szerz na pół.
2. Groszek i kukurydzę odcedzić, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z warzywami i przyprawami.
3. Pomidory przekroić na pół, lekko wydrążyć. Połówki pomidorów układać na jajkach, by powstały grzybki.
4. Udekorować pomidory kropkami majonezu, by wyglądały jak muchomory.

Podawać z wczesniej przygotowaną sałatką, grzankami lub bagietką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - dieta